Новостной блок

Ходячий робот фирмы «Одетикс»

Это именно тот случай, когда «милого» можно узнать не только по внешнему облику, но и по походке. Ходячий робот фирмы «Одетикс» (США) имеет шесть ног, обеспечивающих ему маневренность, и отличается от множества своих собратьев, предназначенных для работы в опасных зонах (например, на атомных электростанциях или химических производствах), не только конструкцией, но и способностью на ходу изменять свой рост и походку.


Подробнее ...
Главная


Si të gjesh wi fi në një kompjuter portativ. Si të kontrolloni nëse laptopi juaj mbështet WiFi

  1. udhëzime 1. Fizikisht mund të kontrollohet në një kompjuter desktop apo laptop. A shihni "sticker...
  2. Si të gjesh nëse ka një përshtatës të ndërtuar në WiFi në laptop
  3. Marrja e lidhjes me rrjetin

udhëzime

1. Fizikisht mund të kontrollohet në një kompjuter desktop apo laptop. A shihni "sticker Intel Centrino" - çdo gjë? Ju lutem vini re se Centrino është një markë tregtare e një procesori Intel Pentium M kombinuar me një kartë pro wireless.

2. Shikoni në pjesën e prapme të laptopit tuaj, siç zakonisht tregohen më poshtë. Kjo mund të nënkuptojë që laptopi ka mbështetje Wi-Fi .

3.Nëse nuk mund të gjesh një gjemb apo antenë Centrino, ndizni laptopin dhe shkoni te menyja Start. Djathtas-klikoni në ikonën "Kompjuter", pastaj zgjidhni "Properties". Kontrolloni nëse kompjuteri juaj në menunë Properties përmban teknologjinë Intel Centrino.

4.Nëse ju ende nuk keni gjetur ndonjë gjë për të gjetur se laptopi është i aftë për Wi-Fi , klikoni me të djathtën në "Kompjuter", zgjidhni "Manage" dhe " Menaxher i pajisjes ". Pastaj klikoni në skedën "Hardware". Lexoni më poshtë në listë. Adaptorët e rrjetit ". Ju lutem vini re se çdo përshtatës i etiketuar "Ethernet" ose "10/100" nuk ka të bëjë me pajtueshmërinë me valë. Megjithatë, çdo përshtatës i etiketuar "pa tel" ose "802.11" tregon pajtueshmërinë.

5.Nëse ju gjeni se kompjuteri juaj nuk ka një pajisje Wi-Fi , kontrolloni për të parë nëse mund të ketë një port USB të disponueshëm. Nëse është kështu, blini nga një dyqan elektronik Përshtatës USB Wi-Fi .

Nëse pajisur me një modul për t'u lidhur rrjet pa tel Wi-Fi, ju mund të shihni dhe të provoni përfitimet e kësaj teknologjie sot.

Nuk jam i sigurt se si të vendosni wi-fi? Shikoni videon edukative!

Rreth teknologjisë

WiFi është një teknologji pa tel që ju mundëson të lidhni laptopin me rrjetin nëpërmjet një transmetuesi radio të integruar në një distancë deri në 30-50 metra nga pika e hyrjes (burimi). Me fjalë të tjera, WiFi është projektuar për lidhje të lehtë me internetin pa sherr dhe tela.

Si të gjesh nëse ka një përshtatës të ndërtuar në WiFi në laptop

Çfarë duhet të bëni nëse nuk ka modul të integruar në një kompjuter portativ, por me të vërtetë dëshironi të përdorni internetin e përshtatshëm pa tela? Ka dy zgjidhje:

  • E para. Blej USB Përshtatës WiFi dhe lidheni atë me një kompjuter portativ. Disavantazhi i kësaj zgjidhjeje është një modul rreth madhësisë së një flash drive USB që ngjitet nga një lidhje USB. Kostoja e një përshtatës të tillë mesatarisht 500 - 1500 rubla.
  • E dyta. Instaloni modulin e brendshëm WiFi në laptopin tuaj qendra e shërbimit . Kostoja e kësaj procedure në qendrën e shërbimit CREDLE - 1200 rubla. Cilat karakteristika të këtij vendimi mund të jenë? Nëse laptopi nuk ka një antenë të integruar në WiFi, shpenzimet e instalimit dhe kohëzgjatja e punës mund të rriten.

Marrja e lidhjes me rrjetin


Kur lidhja është e suksesshme, ikona me valë në këndin e poshtëm djathtas ndizet në ngjyrë blu (për Windows XP) dhe një mesazh pop-up njofton për shpejtësinë e lidhjes dhe fuqinë e sinjalit.

Nëse dëshironi të organizoni internet pa tel në shtëpi, ju duhet të blini dhe konfiguroni një router wireless. Ju gjithashtu mund të pyesni për disponueshmërinë e shërbimeve. internet wireless Ofruesit e internetit në zonën tuaj. Në këtë rast, nuk ka nevojë të blini një router.

A ka laptopi juaj Wi-Fi? Kështu që mund të provoni dhe të shihni të gjitha avantazhet e kësaj teknologjie. WiFi është një teknologji moderne pa tel që ju lejon të lidhni një kompjuter portativ me rrjetin falë një transmetuesi të integruar të radios deri në 50 metra nga burimi.

Ta themi thjesht, WiFi është në mënyrë që të lidheni me internet pa tela dhe sherr. Por mos harroni të vendosni një antivirus, tani një divorc është shumë i zakonshëm, në të cilin një kontakt kërkon një telefon.

Menjëherë lind pyetja se si të vendosni WiFi në një kompjuter portativ, por së pari ju duhet të përcaktoni nëse laptopi juaj ka WiFi . Nëse nuk jeni në dijeni nëse ka një përshtatës të ndërtuar në WiFi në laptop, atëherë ka disa mënyra për të gjetur. Metoda e parë është më e thjeshtë - në rastin e laptopit nën tastierë ekzistojnë stickera në të cilat janë shkruar karakteristikat kryesore. Nëse etiketa thotë Wi-Fi , ose Wireless802.11, atëherë kjo do të thotë se përshtatësi është në laptop. Por nëse ka një yll (*) afër hyrjes së dëshiruar, kjo do të thotë se pajisja nuk mund të jetë, pasi është instaluar opsionale.

Mënyra e dytë : Kur e keni ndezur laptopin, në këndin e poshtëm djathtas të ekranit (në tabaka) gjendet një ikonë mbi të cilën shfaqet një mesazh: "Rrjetet pa tel janë në dispozicion brenda rrezes" nëse moduli WaiFay është aktiv.
Dhe mënyra e tretë : kjo është kur në Menaxherin e Pajisjeve të Windows në seksionin e kartave të rrjetit ekziston një pajisje me fjalë si WiFi ose Wirelles802.11 në emër të tij, kjo do të thotë që laptopi juaj është i pajisur me gjithçka që ju nevojitet për t'u lidhur me një rrjet WiFi .

Pasi të keni kujdes që laptopi juaj të ketë WiFi , ju duhet të mësoni se si të vendosni WiFi në laptop
Pasi të keni kujdes që laptopi juaj të ketë WiFi , ju duhet të mësoni se si të vendosni WiFi në laptop.
Së pari, duhet të siguroheni që moduli WiFi është i ndezur, për ta bërë këtë, duhet të shtypni butonin e energjisë WiFi . Për ta bërë këtë, ka një çelës në tastierën e laptopit, e cila është shënuar me ikonën e antenës dhe që punon së bashku me çelësin Fn . Nëse rasti i laptopit tuaj ka një tregues që është shënuar me të njëjtën ikonë, atëherë në rast të lidhjes së suksesshme të modulit wifi, do të ndizet.


Pasi të keni nevojë të konfiguroni cilësimet e rrjetit të laptopit tuaj në mënyrë që ajo të marrë një adresë IP automatikisht
Pasi të keni nevojë të konfiguroni cilësimet e rrjetit të laptopit tuaj në mënyrë që ajo të marrë një adresë IP automatikisht. Kjo do të jetë mjaft e mjaftueshme për rrjetet wifi për t'u zbuluar me sukses. Pas gjetjes së një rrjeti të disponueshëm WiFi, OS ( sistem operativ ) do të japin informacion rreth tyre dhe ju ftojnë të lidheni me ta. Ju duhet të klikoni në mesazh dhe ndiqni hapat që ofron magjistari i lidhjes.
Nëse, pas përpjekjeve tuaja për t'u lidhur me rrjetin pa tel, vjen një kërkesë SSID , kjo tregon se rrjeti që keni zgjedhur nuk është publik dhe është i mbrojtur me një fjalëkalim të veçantë. Pa një fjalëkalim, nuk do të jetë e mundur të hyni në këtë rrjet, por nëse e keni parë kërkesën SSID , kjo do të thotë që ju keni konfiguruar wifi saktë. Dhe në qoftë se lista rrjetet e disponueshme ka disa pika, atëherë mund të përpiqeni të lidheni me rrjetet e tjera.

A shihni "sticker Intel Centrino" - çdo gjë?
Nuk jam i sigurt se si të vendosni wi-fi?
Cilat karakteristika të këtij vendimi mund të jenë?
A ka laptopi juaj Wi-Fi?

Категории

Новости

Арт терапия для женщин
Арттерапия (лат. ars — искусство, греч. therapeia — лечение) представляет собой методику лечения при помощи художественного творчества. Арттерапия сегодня считается одним из наиболее мягких, но эффективных

Что делать в компьютере когда скучно видео
Наша компания начала выпуск опытных образцов продукции. Ее производство связано с применением контактной сварки. Если сама сварка была разработана нашими инженерами, то механические приводы нужно разрабатывать

Мобильный шиномонтаж
Выездной шиномонтаж, он же мобильный, передвижной шиномонтаж – это передвижной пост шиномонтажной мастерской, оснащённый всем нужным оборудованием для проведения всех шиномонтажных работ. За последние

Где купить смартфон из Китая
Я долго искал телефон себе и жене и никогда не думал, что буду выбирать смартфоны из китая. Но не прогадал, заказал жене Meizu Pro 6 Plus 64Gb, а себе такой же, только с памятью 128Gb. Довольный как

Чистка ноутбуков
Чтоб провести очистку верно и не разрушить устройство, необходимо осознать, что конкретно в ней нуждается. В работе каждого современного компьютера задействован микропроцессор из кремния. Его можно сопоставить

Преобразователь частоты
Частотный асинхронный преобразователь частоты служит для преобразования сетевого трёхфазного либо однофазового переменного тока частотой 50 (60) Гц в трёхфазный либо однофазовый ток, частотой от 1 Гц

Автосервис киев
На этой страничке вы сможете безвозмездно скачать либо прочесть бизнес-план автосервис киева. Используя предложенный эталон бизнес-плана в качестве готового шаблона, вы можете без особенного труда составить

Об известных узбекских музыкантах
Музыкальная культура многообразна и многогранна. Различные музыкальные стили и направления имеют своих поклонников, независимо от возраста, гендерной и национальной принадлежности. Известный в Узбекистане

Где заказать установку систем безопасности
Современные системы безопасности достаточно работают эффективно и позволяют сохранить имущество от хищения и прочих неприятностей, а так же обеспечивают неприкосновенность личности. Но, сама по себе

Купить электрошокер
Электрошокеры-дубинки превосходят другие типы купить электрошокеров по мощности разряда, вольтажу и поражающему эффекту. Это уже не совершенно орудие самообороны, а быстрее нелетальное штатское орудие

 
Яндекс.Метрика