Новостной блок

Ходячий робот фирмы «Одетикс»

Это именно тот случай, когда «милого» можно узнать не только по внешнему облику, но и по походке. Ходячий робот фирмы «Одетикс» (США) имеет шесть ног, обеспечивающих ему маневренность, и отличается от множества своих собратьев, предназначенных для работы в опасных зонах (например, на атомных электростанциях или химических производствах), не только конструкцией, но и способностью на ходу изменять свой рост и походку.


Подробнее ...
Главная


Si të instalosh Windows 8 në laptopë acer. Reinstalimi i Windows në një kompjuter portativ

 1. Si të instalosh Windows 8 në laptopë acer. Reinstalimi i Windows në një kompjuter portativ Në fakt,...
 2. Rivendosja e gjendjes fabrike të laptopit
 3. Hapi # 1: Kryeni programin e rimëkëmbjes
 4. Hapi 2: Ne punojmë në programin eRecovery
 5. Hapi # 3: Bëni cilësimet përfundimtare
 6. Krijo memorie portative të nisshme ()
 7. BIOS Setup ()
 8. Instalimi ()
 9. Përdorni hapësirën e rezervës ()

Si të instalosh Windows 8 në laptopë acer. Reinstalimi i Windows në një kompjuter portativ

Në fakt, mënyra për të instaluar Windows në një kompjuter portativ nuk ndryshon shumë nga reinstallimi në një kompjuter stacionar, por ka disa pika. Laptopët janë të dy llojeve:

 • Preloaded me Windows
 • Pa të

Në përgjithësi, laptopët nuk shiten pa OS, por shpesh mund të jetë OS falas Meego, e cila është instaluar në vend të Windows për të bërë një kompjuter më të lirë. Pas të gjitha në blerjen në çmim çmimi është vënë kopjet e dritareve që ngre koston e 500-1000r.

Nëse nuk keni një OS të licencuar paraprakisht në një kompjuter portativ në një seksion të fshehur, atëherë përdorni atë universal, i cili është gjithashtu i përshtatshëm për kopjet e piraterisë.

Por ka disa avantazhe në dritaret e paracaktuara - ju mund të kryeni një sistem të rivendosur për të instaluar një OS të licencuar nga një ndarje e fshehur hard drive nouta. Pronarët e laptopëve pa OS nga Microsoft janë të privuar nga një mundësi e tillë. 3 opsione se si të rivendosni dritaret në një kompjuter portativ:

 • Për laptopë me Win pothuajse të gjitha modelet, në menynë Start ka softuer nga prodhuesi për rikuperimin e sistemit. Ata janë quajtur ndryshe, ju mund t'i dalloni ato me emër - ka diçka për Rimëkëmbjen. Ju do të ofrohen disa mënyra për të rivendosur sistemin operativ, si dhe instalimin e Windows, dhe sjelljen e laptopit në gjendjen fillestare të fabrikës.
 • Pothuajse në të gjitha modelet e laptopëve, sapo të aktivizohet, mund të shihni diçka si "Shtypi F2 për Rimëkëmbjen". Nëse nuk shihni ndonjë gjë të tillë, atëherë shikoni me kujdes në momentin kur shenja e prodhuesit shfaqet në ekran. Kjo do të lejojë në vend të ngarkimit të Windows të fillojë rivendosjen e sistemit operativ.
 • Në laptopë me Windows 8, mund të shkoni te "Cilësimet e kompjuterit" - "Të përgjithshme", më pas gjeni "Fshij të gjitha të dhënat dhe reinstall Win". Sistemi operativ do të riinstalohet automatikisht, dhe të gjitha do të dorëzohen në të. shoferi i nevojshëm dhe programe të tjera të instaluara paraprakisht që janë regjistruar në sistem në kohën e blerjes.

Running një reinstall nga rivendosjen e një Windows licencuar në një laptop

Nëse nuk e keni instaluar përsëri Windows-in kopje pirate , dhe nuk fshini ndarjet e fshehura nga HDD, atëherë ju mund të përdorni funksionin e integruar për ta kthyer laptopin në gjendjen e fabrikës, që në thelb është një reinstalim i OS.

Për të kandiduar dritaret e rimëkëmbjes Ju duhet të shtypni çelësat e veçantë gjatë shkarkimit (kur është i dukshëm logoja e prodhuesit), kërkoni një mbishkrim si Shtypi F2 për Rimëkëmbjen. Në thelb do të jenë çelësat e mëposhtëm, në varësi të prodhuesit:

 • MSI - F3.
 • Samsung - F4, ose të drejtuar Programi Samsung Zgjidhja e Rimëkëmbjes III nga OS.
 • Fujitsu Siemens dhe Toshiba - F8.
 • ASUS - F9.
 • Sony VAIO dhe Packard Bell - F10.
 • HP Pavilion, LG dhe Lenovo ThinkPad - F11.
 • Acer - Alt + F10.

Rivendosja e gjendjes fabrike të laptopit

Rivendosja e gjendjes fabrike të laptopit

Pra, për të instaluar Windows në një laptop duke përdorur rimëkëmbjen, bëni sa vijon. Merrni parasysh kryerjen e një operacioni në një firmë laptop Acer.

Merrni parasysh kryerjen e një operacioni në një firmë laptop Acer

Kur shfaqet logoti Acer, shtypni Alt dhe F10. Për të mos humbur momentin, shtypni disa herë.

 • Një ekran i programit të rikuperimit do të shfaqet në ekran. Ju mund të keni nevojë për një fjalëkalim nëse nuk e keni caktuar atë, atëherë përdorni fjalëkalimet e fabrikës: 000000, 00000000 ose AIM1R8.


Ju mund të keni nevojë për një fjalëkalim nëse nuk e keni caktuar atë, atëherë përdorni fjalëkalimet e fabrikës: 000000, 00000000 ose AIM1R8

 • Zgjidh "Rimëkëmbjen e plotë ...". Të gjitha të dhënat nga drive C: do të fshihen, ruani paraprakisht informacionin e nevojshëm . Nëse keni nevojë për këshilla se si ta bëni atë në mënyrë korrekte, atëherë lexoni seksionin "Ruajtja e të dhënave" në tonin.


Nëse keni nevojë për këshilla se si ta bëni atë në mënyrë korrekte, atëherë lexoni seksionin Ruajtja e të dhënave në tonin

 • Më tej ia vlen të lexoni atë që jeni të informuar dhe të paralajmëruar.


Më tej ia vlen të lexoni atë që jeni të informuar dhe të paralajmëruar

 • Sigurohuni që përzgjedhja e përzgjedhur është e saktë.


Sigurohuni që përzgjedhja e përzgjedhur është e saktë

 • Pajtohuni të filloni operacionin.


Pajtohuni të filloni operacionin

 • Procesi i rikthimit të OS në një kompjuter portativ zgjat rreth 15-20 minuta.


Kjo është shumë herë më pak se zakonisht
Kjo është shumë herë më pak se zakonisht. riinstaloni dritaret në një kompjuter portativ, sidomos duke pasur parasysh instalimin dhe konfigurimin e disa shërbimeve nga prodhuesi i laptopit, të bundled me një OS të parapërgatitur të licencuar.

 • Operacioni përfundoi me sukses. Kliko "Ok, kompjuteri do të rifillojë dhe do t'ju kërkohet të futni sistemin operativ të ri-instaluar.


Kliko Ok, kompjuteri do të rifillojë dhe do t'ju kërkohet të futni sistemin operativ të ri-instaluar

Në një tjetër model të PC-ve të lëvizshme (HP, Asus, Lenovo, Samsung, etj.), Programi për rivendosjen dhe reinstallimin e Windows mund të ndryshojë, por esenca është e njëjtë kudo. Ju do të merrni një kompjuter portativ që punon plotësisht në të njëjtën gjendje softueri si kur blini.

Pasi që OS Windows 8 është vendosur fort në jetën e përdoruesve, mesazhet për të gjitha llojet e gabimeve në punën e saj kanë filluar të shfaqen në forume kompjuterike. Dikush me një buzëqeshje, fajëson çdo gjë në "viruset" e kudondodhura, ndërsa të tjerët nuk pushojnë së shpenguari fjalët e zhurmshme Kompani Microsoft . Megjithatë, ky problem, mjerisht, nuk është zgjidhur. Si rezultat, ju punoni në fletoren tuaj Acer dhe mendoni dhe si ta instaloni Windows 8 në të. Dhe çfarë ka për të menduar? Metoda është shumë e thjeshtë!

Hapi # 1: Kryeni programin e rimëkëmbjes

Le të themi menjëherë se çfarë të riinstaloni ajer laptop Windows 8 mund të jetë pa programe të jashtme, disqe ose disqe flash të bootable. Prodhuesit e një PC të tillë janë dhënë në mënyrë specifike në paketën e softuerit të shërbimeve. Acer eRecovery Të menaxhimit. Ne pastaj e përdorim atë! Por së pari, fikni laptopin tonë dhe lidhuni me të. mbushës . Po, përndryshe ne po presim humbjen e humbjes dhe nuk reinstallojmë Windows 8.

Pas ngarkimit ka shkuar ne të kthehet në Acer tonë të preferuar dhe pas paraqitjes së dritares së mirëpritur duke shtypur në mënyrë të përsëritur Alt dhe F10 tastierë, ne nisjen e programit të rimëkëmbjes ne kemi nevojë.

Nëse papritmas programi ka vendosur të mos fillojë (dhimbje koke dhe gjithçka), hyni në BIOS dhe aktivizoni funksionin Disk-to-Disk. Për këtë:

Hapi 2: Ne punojmë në programin eRecovery

Kur programi ngarkon, një dritare Acer ka shumë të ngjarë të shfaqet në laptopin Acer, në të cilën do të duhet të futni një fjalëkalim për tu futur në. Këtu është një pritë, po? Por ne nuk dëshpresim dhe hyjmë në një fushë të zbrazët vlerat standarde 000000, 00000000 ose AIM1R8. Si rezultat, një dritare shfaqet para nesh në të cilën duhet të zgjidhni llojin:


Siç e keni vënë re tashmë, ka dy mundësi për zhvillimin e ngjarjeve:

 1. Kthehu tek cilësimet fillestare në një kompjuter portativ Acer;
 2. Rikthim i pjesshëm i sistemit operativ.

Natyrisht, nëse dëshironi, mund të kryeni veprimin e fundit dhe të shijoni zgjedhjen e mirë. Megjithatë, të tilla cilësimet e dritareve 8 nuk mjafton për një kohë të gjatë. Pas nja dy javësh, do të duhet të mendoni prapa, që të mos dëmtojë punën e një laptopi Acer, duke riinstaluar përsëri sistemin operativ. Në përgjithësi, ne nuk e tërheqim mace nga bishti dhe zgjedhim parametrin e parë për të konfiguruar:


Pas kësaj, programi do të japë të gjithë informacionin në hard disk, me të dhënat për të cilat do të duhet të themi lamtumirë. Ne u tregojmë adios dhe klikoni "Next":


Si rezultat, programi do të fillojë të rivendosë skedarët. Vini re se ky proces merr pak më shumë se 10 minuta, kështu që mund të shkosh shumë larg nga një kompjuter portativ:


Pas përfundimit, shtypni butonin OK, dhe Acer-i ynë automatikisht shkon në reboot.

Hapi # 3: Bëni cilësimet përfundimtare

Pas rifillimit të laptopit, programi do të ofrojë për të bërë ndryshime në sistemin operativ. Kjo është e lehtë për të bërë, pasi veprimet janë të padallueshme nga ata që na shoqërojnë gjatë fillimit instalimi i dritareve 8. Në veçanti, ne veprojmë kështu:

 1. Personalizoni gjuhën për PC;
 2. Shkruani emrin e përdoruesit dhe emrin e laptopit;
 3. Ne lexojmë " Marrëveshja e licencës "Dhe pajtohuni me kushtet e përshkruara aty;
 4. Zgjidhni metodën e përditësimit për Windows 8;
 5. Personalizoni datën, kohën dhe orën.

Si rezultat i manipulimeve, desktop do të shfaqet në ekran, dhe programi do të vazhdojë instalimin e mëtejshëm të shoferëve dhe

Ditë e mirë, vizitorët e blogut.

Çdo kompjuter, pavarësisht nga "mbushja" dhe softueri i përdorur, herët a vonë duhet të jetë instalim i pastër sistem operativ. Kjo është për shkak të arsye të ndryshme - u shfaq version i ri , ai i vjetër ishte jashtë rendit, kishte një dëshirë për të hequr gabimet dhe të tjerët. Natyrisht, në të gjitha këto çështje, reinstalimi i Windows në një kompjuter portativ në Asus ose në ndonjë prodhues tjetër do të ndihmojë. Por sot unë do t'ju tregoj vetëm për procesin që lidhet me pajisjet nga ky gjigand kompjuterik.

Nëse është instaluar sistem operativ ende ju lejon të punoni, së pari ju duhet të bëni dy hapa thelbësorë:

  Përgatitni shoferët e nevojshëm (në kartën video, rrjetin). Duke pasur ato, do të jetë e mundur të gjesh elementë të tjerë në të ardhmen.

  Kopjoni dokumentet nga disk të sistemit .

Nëse pajisja juaj nuk ju lejon të kryeni pikat e mësipërme, përpiquni të gjeni një tjetër me të cilën mund të bëhet akoma.

Shoferët e rëndësishëm për modelin e Eee PC apo ndonjë tjetër janë në faqen zyrtare të internetit.

Por kopjimi i dokumenteve nga sistemi i diskut në rast të dështimit të laptopit nuk do të jetë aq i lehtë. Nëse pajisja ju lejon të bëni këtë - lëvizni në vend i sigurt . Nëse jo, hapni laptopin, merrni atë. hard drive dhe përpiquni ta lidhni atë me pajisje të tjera. Ne tërheqim të dhënat e nevojshme.

Krijo memorie portative të nisshme ()

Menjëherë duhet të thuhet që ju mund të instaloni përsëri OS në mënyra të ndryshme . Popullariteti i hershëm u pëlqeu nga disku, sepse Memorie USB thjesht nuk ishte. Menjëherë pas shfaqjes së shumë njerëzve Motherboards nuk i mbështesin pajisjet e tilla. Por me kalimin e kohës, u bë e mundur të kryhej procedura e nevojshme me një flash drive. Dhe sot, ky opsion është shpesh i vetmi, pasi në shumë modele thjesht nuk mund të jetë makinë e duhur.

Ne do të shqyrtojmë opsionin pa disk, duke përdorur vetëm memorie portative kompakte:

BIOS Setup ()

Tani duhet të vendosim shkarkimin nëpërmjet BIOS dhe disa elementë të tjerë. Për ta bërë këtë, kryeni një sërë veprimesh:


Për ta bërë këtë, kryeni një sërë veprimesh:

Instalimi ()

E pra, tani le të shkojë në vendosjen e menjëhershme të Windows 8 ose ndonjë version tjetër OS në pajisjen:


E pra, tani le të shkojë në vendosjen e menjëhershme të Windows 8 ose ndonjë version tjetër OS në pajisjen:

Përdorni hapësirën e rezervës ()

Po ashtu, në disa modele, të tilla si x54h , është e mundur të përdoret zona e rikuperimit. Ky është një vend në hard disk, gjë që bën të mundur rivendosjen e sistemit pa një disk të lëvizshëm.

Është e rëndësishme! Nëse pas blerjes së një laptop, sistemi operativ ka ndryshuar tashmë, ka shumë të ngjarë që do të jetë e pamundur për ta bërë këtë.

Pra, për të përdorur mjetet nga departamenti i rezervimit, ne kryejmë një numër veprimesh:


Pra, për të përdorur mjetet nga departamenti i rezervimit, ne kryejmë një numër veprimesh:

E pra, siç u përmend më lart, kjo zgjidhje do të ndihmojë në përballimin e shumë problemeve. Ndonjëherë ajo përshtatet edhe kur butoni FN është poshtë. Por përsëri, jo në të gjitha modelet.

Shpresoj se artikulli ju ndihmon. Regjistrohu dhe ndani blogun tuaj me miqtë.

Dhe çfarë ka për të menduar?
Këtu është një pritë, po?

Читайте нас:

Голосование

Какой раздел вам наиболее интересен?
 
Яндекс.Метрика