Новостной блок

Ходячий робот фирмы «Одетикс»

Это именно тот случай, когда «милого» можно узнать не только по внешнему облику, но и по походке. Ходячий робот фирмы «Одетикс» (США) имеет шесть ног, обеспечивающих ему маневренность, и отличается от множества своих собратьев, предназначенных для работы в опасных зонах (например, на атомных электростанциях или химических производствах), не только конструкцией, но и способностью на ходу изменять свой рост и походку.


Подробнее ...
Главная


Навороти і непідйомна ціна: чим виділяються 6 кращих смартфонів весни 2016 - Москва 24, 22.03.2016

  1. Навороти і непідйомна ціна: чим виділяються 6 кращих смартфонів весни 2016 Початок року стало неймовірно...
  2. Galaxy S7 edge
  3. LG G5
  4. Huawei Mate 8
  5. Xperia XA
  6. Moto X Forcе
  7. Навороти і непідйомна ціна: чим виділяються 6 кращих смартфонів весни 2016
  8. iPhone SE
  9. Galaxy S7 edge
  10. LG G5
  11. Huawei Mate 8
  12. Xperia XA
  13. Moto X Forcе
  14. Навороти і непідйомна ціна: чим виділяються 6 кращих смартфонів весни 2016
  15. iPhone SE
  16. Galaxy S7 edge
  17. LG G5
  18. Huawei Mate 8
  19. Xperia XA
  20. Moto X Forcе

Навороти і непідйомна ціна: чим виділяються 6 кращих смартфонів весни 2016

Початок року стало неймовірно насиченим для всієї мобільної індустрії. Майже всі провідні виробники анонсували нові моделі смартфонів, причому багато хто з них вже надійшли в продаж. Оглядач m24.ru Дмитро Бевза розповідає про 6 кращих смартфонів першої половини 2016 року.

iPhone SE

Фото: Apple

Одним з головних подій 2016 року, для всіх, хто цікавиться новинками мобільної індустрії, стала презентація компанії Apple відбулася 21 березня. На ній глава Apple Тім Кук представив компактний iPhone SE. Інтриги додало і те, що це був перший весняний анонс iPhone в історії Apple. Раніше компанія з Купертіно показувала свої нові смартфони тільки на літніх і осінніх евент.

iPhone SE став реверансом у бік тих любителів техніки Apple, кому не подобаються сучасні "лопати" типу iPhone 6S Plus. Цього разу інженери Apple не стали мудрувати, взяли корпус від iPhone 5S з 4-дюймовим екраном і додали в нього начинку iPhone 6S.

Основні технічні характеристики iPhone SE:

  • Дисплей 4 дюйма c дозволом 1 136 × 640
  • 64-бітний процесор А9, співпроцесор руху М9
  • 36/64 ГБ вбудованої пам'яті, карт пам'яті не підтримуються
  • Акумулятор Li-Ion 3600 мА · год
  • Камера iSight 12 мегапікселів, спалах True Tone Flash, автофокус. Панорамна зйомка (до 63 мегапікселів)

Доступно чотири колірні рішення: сірий космос, сріблястий, золотий, рожеве золото.

Треба визнати, що незважаючи на зростання популярності "великих екранів" чимала частина користувачів смартфонів з ностальгією згадує компактні апарати з 4-дюймовими екранами. І якщо ті, хто використовує Android-смартфони, ще можуть знайти міні-версії актуальних апаратів, то для любителів iPhone все було набагато сумніше. Їм доводилося користуватися "морально застарілим" iPhone 5s. І ось, нарешті, ситуація змінилася. Фанати Apple отримали справжній преміальний смартфон в невеликому корпусі.

До початку презентації ходили численні чутки, що iPhone SE стане бюджетним рішенням, як колись став таким iPhone 5c, але цього не сталося. iPhone SE, м'яко кажучи, зовсім не дешевий. Ціна на iPhone SE починається від 37 990 рублів за 16 Гб версію. Версія з 64 Гб пам'яті обійдеться вже в 47 990 рублів. На початку квітня апарати будуть вже продаватися в Росії.

Складно сказати наскільки комерційно успішним стане iPhone SE. Користувачі iPhone 5s (ціна в Росії починається від 21 тисяч) відзначають, що їх пристрої випущені ще в 2013 році нормально справляються з усіма актуальними завданнями і зараз.

Єдиним принциповою відмінністю між iPhone 5s і iPhone SE з точки зору споживача може стати нова 12-мегапіксельна камера iSight, яка значно перевершує камеру iPhone 5s. Чи варто за це доплачувати 15-17 тисяч рублів (різниця в ціні між iPhone 5s 16 Гб і iPhone SE 16 Гб)? Це питання, від відповіді на яке багато в чому залежить комерційний успіх нового iPhone.

Galaxy S7 edge

Фото: Samsung

Головний конкурент Apple корейська компанія Samsung представила свій флагманський смартфон трохи раніше, на виставці Mobile World Congress, що пройшла в кінці лютого в Барселоні. Більш того, 18 березня продажу Galaxy S7 edge почалися і в Росії. Причому, це був один з найуспішніших стартів продажів у Samsung в Росії.

Що ж представляє із себе Samsung Galaxy S7 edge, на сьогоднішній день найбільш технічно просунутий смартфон у світі.

Зміни в порівнянні з Galaxy S6 edge, носять еволюційний характер. По-перше, в Samsung дуже грамотно провели «роботу над помилками». По-друге, зрозуміло, проапгрейдили модель минулого року.

Основні технічні характеристики Galaxy S6 edge:

  • Дисплей 5,5 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440, захисне скло Gorilla Glass 4
  • Чіпсет Exynos 8890, 8 ядер до 1,8 ГГц
  • 4 ГБ оперативної пам'яті, 32/64 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті до 200 ГБ
  • Акумулятор Li-Ion 3600 мА · год
  • Основна камера BRITECELL, 12 мегапікселів, фронтальна камера 5 мегапікселів

Зупинимося на кількох ключових моментах.

Вигнутий по двох бічних гранях екран і нерозбірний корпус Galaxy S7 edge успадкував від моделі 2015 року. Додалася підтримка карт пам'яті MicroSD і пиловологозахисту захист за стандартом IP68 (повний захист від пилу і занурення на глибину більше 1 метра тривалістю понад 30 хвилин). Завдяки алюмінієвому корпусу з скляною задньою панеллю апарат виглядає дуже ефектно.

S6 edge доступний в золотистому, сріблястому і чорному кольорах. Відзначимо цікаву екранну опцію Always On, коли навіть на вимкненому екрані показується час, календар і повідомлення. Витрата акумулятора в такому режимі всього 1-2 відсотки в день. Взагалі ж акумулятора ємністю 3600 мА · год (це багато) вистачає приблизно на 2 дні роботи в средненагруженних режимі. Тут важливо те, що подоланий психологічний бар'єр, що стосується використання пристрою. На зарядку S7 edge можна ставити не щоночі, а через день. Також підтримується турбозарядка - до 70% від ємності акумулятора за годину.

Ще один важливий елемент Galaxy S7 edge - його основна камера. У ній використовується спеціально розроблений для Samsung модуль Sony IMX260, а сама камера отримала назву Britecell. Розмір її матриці формально навіть менше, ніж у торішньої моделі Galaxy S6 edge - 12 мегапікселів проти 16. Але це зовсім інші пікселі. У камері S7 edge використовуються здвоєні пікселі Dual Pixel, які разом з оптичною стабілізацією і светосильним об'єктивом ƒ / 1.7 дозволяють робити відмінні знімки навіть в умовах недостатнього освітлення.

Треба визнати, що в Samsung вийшов відмінний апарат, взагалі без слабких місць і всього з одним недоліком. Недолік, втім, дуже істотний - 60 тисяч рублів. Для вітчизняного споживача це дуже висока ціна.

LG G5

Фото: LG

В цьому році компанія LG вирішила ризикнути і повністю змінила концепцію свого флагманського смартфона. Замість виконаних в загальній концепції і високо оцінених експертами і покупцями LG G3 (2014 рік) і LG G4 (2015 рік) на Mobile World Congress був представлений футуристичний модульний LG G5. Взагалі концепти модульних смартфонів різні компанії, включаючи Google, показують уже років зо три. Але ось такого, щоб модульним стало комерційний пристрій, та ще й флагманський смартфон? Такого ніхто не очікував.

Основні технічні характеристики LG G5:

  • Дисплей 5,3 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440, захисне скло Corning Gorilla Glass 4
  • Чіпсет Qualcomm Snapdragon 820
  • 4 ГБ оперативної пам'яті, 32 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті
  • Акумулятор Li-Ion 2800 мА · год
  • Подвійна основна камера: 16 МП ƒ / 1,8, 8 МП ƒ / 2,4, лазерний автофокус, система оптичної стабілізації

LG G5 складається з трьох основних елементів - корпусу, акумулятора, який вставляється в корпус як пістолетна обойма, і змінних модулів.

Поки в числі змінних модулів є тільки аудіомодулем Bang and Olufsen і фотомодуль. Крім додаткових модулів в LG збираються випустити цілу лінійку аксесуарів розширюють можливості апарату. Це навушники, також від Bang and Olufsen, пульт управління популярними дронамі Parrot, камера з можливістю зйомки на 360 градусів, окуляри віртуальної реальності. Також будуть окремо продаватися окремо і змінні акумулятори. Заміна акумулятора в LG G5 дійсно займає кілька секунд.

Зрозуміло, більш консервативні користувачі можуть користуватися і "голим" апаратом без використання додаткових модулів, тим більше що споживчі характеристики G5 реально хороші.

Як і конкурент від Samsung, LG G5 підтримує дисплейний режим Always On. В LG вирішили також відмовитися від традиційного Micro-USB на користь нового, більш зручного і прогресивного роз'єму USB-Type-C. Зворотна сумісність з Micro-USB у нового роз'єму є, але для старої периферії знадобляться перехідники.

Однією з "фішок" LG G5 стала подвійна камера. Додаткова камера має роздільну здатність 8-мегапікселів і кут зйомки 135 градусів. Перемикання між двома камерами дозволяє або захопити в кадрі більше об'єктів, або зробити фотографію з більш високою роздільною здатністю.

Єдиним моментом, який може збентежити в новому флагмані LG став акумулятор 2800 мА · год, точніше його ємність. Питання про те, скільки LG G5 може працювати без підзарядки, залишається відкритим. У Росії LG G5 з'являться 14 квітня, ціна на новий пристрій ще не оголошена.

Huawei Mate 8

Фото: Huawei

Китайський гігант мобільної індустрії компанія Huawei представив свій преміальний фаблет Mate 8 ще на початку року, в рамках виставки споживчої електроніки CES 2016. Цей апарат з великим 6-дюймовим екраном позиціонується як бізнес-смартфон. Втім, фаблет, звані в народі "лопатами", зараз в моді і охоче купуються усіма групами користувачів, особливо тими, хто активно користується мобільним інтернетом.

Основні технічні характеристики Huawei Mate 8:

  • Дисплей 6 дюймів, дозвіл Full HD 1920 × 1080, захисне скло Corning Gorilla Glass 4
  • Чіпсет HiSilicon Kirin 950 (чотири ядра з частотою 2,3 ГГц, чотири ядра з частотою 1,8 ГГц) + співпроцесор IntelliSense i5
  • 3/4 ГБ оперативної пам'яті, 32/64 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті MicroSD
  • Акумулятор Li-Ion 4000 мА · год
  • Основна 16 Мп, ƒ / 2.0, автофокус, оптична стабілізація, фронтальна камера 8 Мп, фіксований фокус

Апарат і виглядає солідно - корпус unibody, алюміній, скло і зібраний дуже якісно. Mate 8 продається в 4 кольорах: золото, срібло, сірий і ... шоколадний.

Для того, щоб зробити фаблет з великими екранами візуально менш громіздкими у виробників є один безпрограшний хід. Треба "просто" зменшити товщину смартфона. Зрозуміло, це просто тільки на словах, насправді інженери всіх компаній б'ються над зменшенням товщини корпусу на кожну десяту частку міліметра. У Huawei блискуче з цим завданням впоралися, домігшись товщини в 7,9 мм і зберігши при цьому значну ємність акумулятора 4000 мА · год. Для фаблет це критично важливо, тому що чим більше екран, тим більше він споживає електроенергії. Час автономної роботи Mate 8 приблизно добу, що для фаблет вельми непогано.

Екран Mate 8 має дозвіл Full HD 1920 × 1080. Це менше, ніж у корейських флагманів, однак суперечки про те, наскільки велика і видима оком різниця між Full HD і QHD екранами на 5-6 дюймових смартфонах не вщухає досі.

В Mate 8 іспользуетcя фотомодуль Sony IMX298 з дозволом 16 мегапікселів і яскравий об'єктив ƒ / 2,0. В цілому, характеристики камери трохи поступаються Galaxy S7 edge і LG G5, але тим не менше знімає Mate 8 дуже гідно. Є оптична стабілізація і що дуже важливо, дуже гарні програмні алгоритми обробки зображення, від яких багато в чому і залежить якість зйомки.

З якихось маркетингових міркувань Mate 8 офіційно до Росії не поставляється, принаймні поки, але в інтернет-магазинах він вже продається. Ціна за 32 ГБ версію на Яндекс.Маркеті зараз становить приблизно 40 тисяч рублів.

Xperia XA

Фото: Sony

В кінці лютого компанія Sony представила свою нову лінійку смартфонів X в яку входять флагман Хperia X Performance, Xperia X і молодша модель Xperia XA. Як не дивно, але найбільш ефектним з точки зору зовнішнього вигляду і ергономіки виявилася молодша модель Xperia XA. Безрамковий дизайн, цікаві кольори (білий, графітовий чорний, золотий лайм, рожеве золото) і як люблять писати про такі оглядачі - "смартфон ідеально лежить в руці". У самій Sony позиціонують Xperia XA як пристрій середньої цінової категорії, що особливо актуально в умовах нинішньої цінової вакханалії на мобільну техніку.

Основні технічні характеристики Xperia XA:

  • Дисплей 5 дюймів, дозвіл HD (1080x720)
  • 8-ядерний 64-розрядний процесор MediaTek
  • 2 ГБ оперативної пам'яті, 16 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті MicroSD до 200 ГБ
  • Акумулятор Li-Ion 2300 мА · год
  • Основна 1/3-дюймова матриця Exmor RS 13 Мп, фронтальна камера 8 МП з матрицею Sony Exmor R ™ для мобільних пристроїв. Ширококутний об'єктив (88 градусів)

Відзначимо, що у Xperia XA, є і механічна кнопка камери. Рішення на любителя, не всі нею користуються, але багатьом користувачам такий підхід, як і раніше подобається. Задня панель Xperia XA пластикова, але сам девайс від цього "дешево" не виглядає. Незважаючи, скажемо чесно, на невелику ємність акумулятора, в Sony стверджують, що XA може працювати без підзарядки до двох днів. Якщо перевести з маркетингового мови на російську, то це означає, що день апарат відпрацювати все ж повинен. До Росії апарат приїде на початку червня і, зрозуміло, ціни на нього поки не встановили, але орієнтуватися можна на ціновий діапазон 20-25 тисяч. Хоча, звичайно, все буде залежати від поточного курсу рубля.

Moto X Forcе

Фото: Motorola

Смартфони компанії Motorola завжди мали відданий коло шанувальників. Причому він зберігся навіть тоді, коли в 2009 році компанія пішла з Росії, і не дивлячись на покупку Motorola Mobility китайської Lenovо в 2014 році. Один з найпопулярніших питань на російських прес-конференціях Lenovo в 2015 році звучав так: "Коли смартфони Moto будуть офіційно продаватися в Росії"? І ось, це cвершілось. У лютому 2016 року Moto офіційно повернулися на російський ринок.

Moto X Forcе, напевно, найяскравіший смартфон компанії. Вигляд у нього досить брутальний і незвичайний. Замість традиційного для преміального сегмента скла і алюмінію - метал і "балістичний нейлон". Саме з такого нейлону і виготовлена ​​задня панель смартфона. За запевненнями розробників, з такого матеріалу роблять куленепробивні жилети.

Головною "фішкою" пристрою став "небиткий дисплей". Засновники Moto X Forcе відмовилися від скла на користь спеціального пластика. Досить складна листкова конструкція екрана захищає екран при падіннях і від подряпин. Зрозуміло, навіть такий екран можна розбити, але виробник обіцяє збереження екрану при падінні апарату з висоти людського зросту.

Основні технічні характеристики Moto X Forcе:

  • Дисплей 5,4 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440
  • Чіпсет Qualcomm Snapdragon 810, 2000 МГц
  • 3 ГБ оперативної пам'яті, 32 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті
  • Акумулятор Li-Ion 3760 мА · год
  • Основна камера: 20 МП ƒ / 2 автофокус, фронтальна камера 5 МП

У смартфоні встановлений торішній, хоча і найпотужніший на той період чіпсет Qualcomm Snapdragon 810. Є режим відображення інформації при вимкненому екрані - Active Display. Реалізовано він за допомогою жестів: для того, щоб побачити поточний час і значки повідомлень, можна просто провести над екраном долонею, дістати смартфон з кишені або просто взяти в руку.

Від однієї підзарядки Moto X Forcе працює майже два дня, також є і режим турбо-зарядки.

Цей апарат може підійти любителям активного способу життя і тим, хто упаковує свої пристрої в міцні чохли, бампери, екранні захисні та ін. Moto X Forcе можна спокійно використовувати без усіх цих аксесуарів і не хвилюватися про його збереження. Варто ж X Forcе майже 50 тисяч рублів.

Читайте також

Підводячи короткий підсумок нашого огляду нових топових смартфонів, можна зробити три висновки.

По-перше, всі перераховані вище пристрої - це видатні зразки інженерної думки і промислового дизайну. Звучить трохи рекламно, але тим не менш, це так.

По-друге, в умовах нинішньої економічної ситуації і курсу рубля, для більшості росіян флагманські смартфони провідних компаній будуть, на жаль, недоступні.

По-третє, нинішній рівень флагманських смартфонів дозволяє комфортно реалізовувати на них будь-які сценарії використання мобільної техніки. При цьому, все те, що вміють ці пристрої зараз, все їх високі споживчі та технічні характеристики будуть через 1-2 роки реалізовані в смартфонах середнього цінового сегмента.

сюжет: Дмитро Бевза - про гаджетах і нові технології

Навороти і непідйомна ціна: чим виділяються 6 кращих смартфонів весни 2016

Початок року стало неймовірно насиченим для всієї мобільної індустрії. Майже всі провідні виробники анонсували нові моделі смартфонів, причому багато хто з них вже надійшли в продаж. Оглядач m24.ru Дмитро Бевза розповідає про 6 кращих смартфонів першої половини 2016 року.

iPhone SE

Фото: Apple

Одним з головних подій 2016 року, для всіх, хто цікавиться новинками мобільної індустрії, стала презентація компанії Apple відбулася 21 березня. На ній глава Apple Тім Кук представив компактний iPhone SE. Інтриги додало і те, що це був перший весняний анонс iPhone в історії Apple. Раніше компанія з Купертіно показувала свої нові смартфони тільки на літніх і осінніх евент.

iPhone SE став реверансом у бік тих любителів техніки Apple, кому не подобаються сучасні "лопати" типу iPhone 6S Plus. Цього разу інженери Apple не стали мудрувати, взяли корпус від iPhone 5S з 4-дюймовим екраном і додали в нього начинку iPhone 6S.

Основні технічні характеристики iPhone SE:

  • Дисплей 4 дюйма c дозволом 1136 × 640
  • 64-бітний процесор А9, співпроцесор руху М9
  • 36/64 ГБ вбудованої пам'яті, карт пам'яті не підтримуються
  • Акумулятор Li-Ion 3600 мА · год
  • Камера iSight 12 мегапікселів, спалах True Tone Flash, автофокус. Панорамна зйомка (до 63 мегапікселів)

Доступно чотири колірні рішення: сірий космос, сріблястий, золотий, рожеве золото.

Треба визнати, що незважаючи на зростання популярності "великих екранів" чимала частина користувачів смартфонів з ностальгією згадує компактні апарати з 4-дюймовими екранами. І якщо ті, хто використовує Android-смартфони, ще можуть знайти міні-версії актуальних апаратів, то для любителів iPhone все було набагато сумніше. Їм доводилося користуватися "морально застарілим" iPhone 5s. І ось, нарешті, ситуація змінилася. Фанати Apple отримали справжній преміальний смартфон в невеликому корпусі.

До початку презентації ходили численні чутки, що iPhone SE стане бюджетним рішенням, як колись став таким iPhone 5c, але цього не сталося. iPhone SE, м'яко кажучи, зовсім не дешевий. Ціна на iPhone SE починається від 37 990 рублів за 16 Гб версію. Версія з 64 Гб пам'яті обійдеться вже в 47 990 рублів. На початку квітня апарати будуть вже продаватися в Росії.

Складно сказати наскільки комерційно успішним стане iPhone SE. Користувачі iPhone 5s (ціна в Росії починається від 21 тисяч) відзначають, що їх пристрої випущені ще в 2013 році нормально справляються з усіма актуальними завданнями і зараз.

Єдиним принциповою відмінністю між iPhone 5s і iPhone SE з точки зору споживача може стати нова 12-мегапіксельна камера iSight, яка значно перевершує камеру iPhone 5s. Чи варто за це доплачувати 15-17 тисяч рублів (різниця в ціні між iPhone 5s 16 Гб і iPhone SE 16 Гб)? Це питання, від відповіді на яке багато в чому залежить комерційний успіх нового iPhone.

Galaxy S7 edge

Фото: Samsung

Головний конкурент Apple корейська компанія Samsung представила свій флагманський смартфон трохи раніше, на виставці Mobile World Congress, що пройшла в кінці лютого в Барселоні. Більш того, 18 березня продажу Galaxy S7 edge почалися і в Росії. Причому, це був один з найуспішніших стартів продажів у Samsung в Росії.

Що ж представляє із себе Samsung Galaxy S7 edge, на сьогоднішній день найбільш технічно просунутий смартфон у світі.

Зміни в порівнянні з Galaxy S6 edge, носять еволюційний характер. По-перше, в Samsung дуже грамотно провели «роботу над помилками». По-друге, зрозуміло, проапгрейдили модель минулого року.

Основні технічні характеристики Galaxy S6 edge:

  • Дисплей 5,5 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440, захисне скло Gorilla Glass 4
  • Чіпсет Exynos 8890, 8 ядер до 1,8 ГГц
  • 4 ГБ оперативної пам'яті, 32/64 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті до 200 ГБ
  • Акумулятор Li-Ion 3600 мА · год
  • Основна камера BRITECELL, 12 мегапікселів, фронтальна камера 5 мегапікселів

Зупинимося на кількох ключових моментах.

Вигнутий по двох бічних гранях екран і нерозбірний корпус Galaxy S7 edge успадкував від моделі 2015 року. Додалася підтримка карт пам'яті MicroSD і пиловологозахисту захист за стандартом IP68 (повний захист від пилу і занурення на глибину більше 1 метра тривалістю понад 30 хвилин). Завдяки алюмінієвому корпусу з скляною задньою панеллю апарат виглядає дуже ефектно.

S6 edge доступний в золотистому, сріблястому і чорному кольорах. Відзначимо цікаву екранну опцію Always On, коли навіть на вимкненому екрані показується час, календар і повідомлення. Витрата акумулятора в такому режимі всього 1-2 відсотки в день. Взагалі ж акумулятора ємністю 3600 мА · год (це багато) вистачає приблизно на 2 дні роботи в средненагруженних режимі. Тут важливо те, що подоланий психологічний бар'єр, що стосується використання пристрою. На зарядку S7 edge можна ставити не щоночі, а через день. Також підтримується турбозарядка - до 70% від ємності акумулятора за годину.

Ще один важливий елемент Galaxy S7 edge - його основна камера. У ній використовується спеціально розроблений для Samsung модуль Sony IMX260, а сама камера отримала назву Britecell. Розмір її матриці формально навіть менше, ніж у торішньої моделі Galaxy S6 edge - 12 мегапікселів проти 16. Але це зовсім інші пікселі. У камері S7 edge використовуються здвоєні пікселі Dual Pixel, які разом з оптичною стабілізацією і светосильним об'єктивом ƒ / 1.7 дозволяють робити відмінні знімки навіть в умовах недостатнього освітлення.

Треба визнати, що в Samsung вийшов відмінний апарат, взагалі без слабких місць і всього з одним недоліком. Недолік, втім, дуже істотний - 60 тисяч рублів. Для вітчизняного споживача це дуже висока ціна.

LG G5

Фото: LG

В цьому році компанія LG вирішила ризикнути і повністю змінила концепцію свого флагманського смартфона. Замість виконаних в загальній концепції і високо оцінених експертами і покупцями LG G3 (2014 рік) і LG G4 (2015 рік) на Mobile World Congress був представлений футуристичний модульний LG G5. Взагалі концепти модульних смартфонів різні компанії, включаючи Google, показують уже років зо три. Але ось такого, щоб модульним стало комерційний пристрій, та ще й флагманський смартфон? Такого ніхто не очікував.

Основні технічні характеристики LG G5:

  • Дисплей 5,3 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440, захисне скло Corning Gorilla Glass 4
  • Чіпсет Qualcomm Snapdragon 820
  • 4 ГБ оперативної пам'яті, 32 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті
  • Акумулятор Li-Ion 2800 мА · год
  • Подвійна основна камера: 16 МП ƒ / 1,8, 8 МП ƒ / 2,4, лазерний автофокус, система оптичної стабілізації

LG G5 складається з трьох основних елементів - корпусу, акумулятора, який вставляється в корпус як пістолетна обойма, і змінних модулів.

Поки в числі змінних модулів є тільки аудіомодулем Bang and Olufsen і фотомодуль. Крім додаткових модулів в LG збираються випустити цілу лінійку аксесуарів розширюють можливості апарату. Це навушники, також від Bang and Olufsen, пульт управління популярними дронамі Parrot, камера з можливістю зйомки на 360 градусів, окуляри віртуальної реальності. Також будуть окремо продаватися окремо і змінні акумулятори. Заміна акумулятора в LG G5 дійсно займає кілька секунд.

Зрозуміло, більш консервативні користувачі можуть користуватися і "голим" апаратом без використання додаткових модулів, тим більше що споживчі характеристики G5 реально хороші.

Як і конкурент від Samsung, LG G5 підтримує дисплейний режим Always On. В LG вирішили також відмовитися від традиційного Micro-USB на користь нового, більш зручного і прогресивного роз'єму USB-Type-C. Зворотна сумісність з Micro-USB у нового роз'єму є, але для старої периферії знадобляться перехідники.

Однією з "фішок" LG G5 стала подвійна камера. Додаткова камера має роздільну здатність 8-мегапікселів і кут зйомки 135 градусів. Перемикання між двома камерами дозволяє або захопити в кадрі більше об'єктів, або зробити фотографію з більш високою роздільною здатністю.

Єдиним моментом, який може збентежити в новому флагмані LG став акумулятор 2800 мА · год, точніше його ємність. Питання про те, скільки LG G5 може працювати без підзарядки, залишається відкритим. У Росії LG G5 з'являться 14 квітня, ціна на новий пристрій ще не оголошена.

Huawei Mate 8

Фото: Huawei

Китайський гігант мобільної індустрії компанія Huawei представив свій преміальний фаблет Mate 8 ще на початку року, в рамках виставки споживчої електроніки CES 2016. Цей апарат з великим 6-дюймовим екраном позиціонується як бізнес-смартфон. Втім, фаблет, звані в народі "лопатами", зараз в моді і охоче купуються усіма групами користувачів, особливо тими, хто активно користується мобільним інтернетом.

Основні технічні характеристики Huawei Mate 8:

  • Дисплей 6 дюймів, дозвіл Full HD 1920 × 1080, захисне скло Corning Gorilla Glass 4
  • Чіпсет HiSilicon Kirin 950 (чотири ядра з частотою 2,3 ГГц, чотири ядра з частотою 1,8 ГГц) + співпроцесор IntelliSense i5
  • 3/4 ГБ оперативної пам'яті, 32/64 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті MicroSD
  • Акумулятор Li-Ion 4000 мА · год
  • Основна 16 Мп, ƒ / 2.0, автофокус, оптична стабілізація, фронтальна камера 8 Мп, фіксований фокус

Апарат і виглядає солідно - корпус unibody, алюміній, скло і зібраний дуже якісно. Mate 8 продається в 4 кольорах: золото, срібло, сірий і ... шоколадний.

Для того, щоб зробити фаблет з великими екранами візуально менш громіздкими у виробників є один безпрограшний хід. Треба "просто" зменшити товщину смартфона. Зрозуміло, це просто тільки на словах, насправді інженери всіх компаній б'ються над зменшенням товщини корпусу на кожну десяту частку міліметра. У Huawei блискуче з цим завданням впоралися, домігшись товщини в 7,9 мм і зберігши при цьому значну ємність акумулятора 4000 мА · год. Для фаблет це критично важливо, тому що чим більше екран, тим більше він споживає електроенергії. Час автономної роботи Mate 8 приблизно добу, що для фаблет вельми непогано.

Екран Mate 8 має дозвіл Full HD 1920 × 1080. Це менше, ніж у корейських флагманів, однак суперечки про те, наскільки велика і видима оком різниця між Full HD і QHD екранами на 5-6 дюймових смартфонах не вщухає досі.

В Mate 8 іспользуетcя фотомодуль Sony IMX298 з дозволом 16 мегапікселів і яскравий об'єктив ƒ / 2,0. В цілому, характеристики камери трохи поступаються Galaxy S7 edge і LG G5, але тим не менше знімає Mate 8 дуже гідно. Є оптична стабілізація і що дуже важливо, дуже гарні програмні алгоритми обробки зображення, від яких багато в чому і залежить якість зйомки.

З якихось маркетингових міркувань Mate 8 офіційно до Росії не поставляється, принаймні поки, але в інтернет-магазинах він вже продається. Ціна за 32 ГБ версію на Яндекс.Маркеті зараз становить приблизно 40 тисяч рублів.

Xperia XA

Фото: Sony

В кінці лютого компанія Sony представила свою нову лінійку смартфонів X в яку входять флагман Хperia X Performance, Xperia X і молодша модель Xperia XA. Як не дивно, але найбільш ефектним з точки зору зовнішнього вигляду і ергономіки виявилася молодша модель Xperia XA. Безрамковий дизайн, цікаві кольори (білий, графітовий чорний, золотий лайм, рожеве золото) і як люблять писати про такі оглядачі - "смартфон ідеально лежить в руці". У самій Sony позиціонують Xperia XA як пристрій середньої цінової категорії, що особливо актуально в умовах нинішньої цінової вакханалії на мобільну техніку.

Основні технічні характеристики Xperia XA:

  • Дисплей 5 дюймів, дозвіл HD (1080x720)
  • 8-ядерний 64-розрядний процесор MediaTek
  • 2 ГБ оперативної пам'яті, 16 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті MicroSD до 200 ГБ
  • Акумулятор Li-Ion 2300 мА · год
  • Основна 1/3-дюймова матриця Exmor RS 13 Мп, фронтальна камера 8 МП з матрицею Sony Exmor R ™ для мобільних пристроїв. Ширококутний об'єктив (88 градусів)

Відзначимо, що у Xperia XA, є і механічна кнопка камери. Рішення на любителя, не всі нею користуються, але багатьом користувачам такий підхід, як і раніше подобається. Задня панель Xperia XA пластикова, але сам девайс від цього "дешево" не виглядає. Незважаючи, скажемо чесно, на невелику ємність акумулятора, в Sony стверджують, що XA може працювати без підзарядки до двох днів. Якщо перевести з маркетингового мови на російську, то це означає, що день апарат відпрацювати все ж повинен. До Росії апарат приїде на початку червня і, зрозуміло, ціни на нього поки не встановили, але орієнтуватися можна на ціновий діапазон 20-25 тисяч. Хоча, звичайно, все буде залежати від поточного курсу рубля.

Moto X Forcе

Фото: Motorola

Смартфони компанії Motorola завжди мали відданий коло шанувальників. Причому він зберігся навіть тоді, коли в 2009 році компанія пішла з Росії, і не дивлячись на покупку Motorola Mobility китайської Lenovо в 2014 році. Один з найпопулярніших питань на російських прес-конференціях Lenovo в 2015 році звучав так: "Коли смартфони Moto будуть офіційно продаватися в Росії"? І ось, це cвершілось. У лютому 2016 року Moto офіційно повернулися на російський ринок.

Moto X Forcе, напевно, найяскравіший смартфон компанії. Вигляд у нього досить брутальний і незвичайний. Замість традиційного для преміального сегмента скла і алюмінію - метал і "балістичний нейлон". Саме з такого нейлону і виготовлена ​​задня панель смартфона. За запевненнями розробників, з такого матеріалу роблять куленепробивні жилети.

Головною "фішкою" пристрою став "небиткий дисплей". Засновники Moto X Forcе відмовилися від скла на користь спеціального пластика. Досить складна листкова конструкція екрана захищає екран при падіннях і від подряпин. Зрозуміло, навіть такий екран можна розбити, але виробник обіцяє збереження екрану при падінні апарату з висоти людського зросту.

Основні технічні характеристики Moto X Forcе:

  • Дисплей 5,4 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440
  • Чіпсет Qualcomm Snapdragon 810, 2000 МГц
  • 3 ГБ оперативної пам'яті, 32 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті
  • Акумулятор Li-Ion 3760 мА · год
  • Основна камера: 20 МП ƒ / 2 автофокус, фронтальна камера 5 МП

У смартфоні встановлений торішній, хоча і найпотужніший на той період чіпсет Qualcomm Snapdragon 810. Є режим відображення інформації при вимкненому екрані - Active Display. Реалізовано він за допомогою жестів: для того, щоб побачити поточний час і значки повідомлень, можна просто провести над екраном долонею, дістати смартфон з кишені або просто взяти в руку.

Від однієї підзарядки Moto X Forcе працює майже два дня, також є і режим турбо-зарядки.

Цей апарат може підійти любителям активного способу життя і тим, хто упаковує свої пристрої в міцні чохли, бампери, екранні захисні та ін. Moto X Forcе можна спокійно використовувати без усіх цих аксесуарів і не хвилюватися про його збереження. Варто ж X Forcе майже 50 тисяч рублів.

Читайте також

Підводячи короткий підсумок нашого огляду нових топових смартфонів, можна зробити три висновки.

По-перше, всі перераховані вище пристрої - це видатні зразки інженерної думки і промислового дизайну. Звучить трохи рекламно, але тим не менш, це так.

По-друге, в умовах нинішньої економічної ситуації і курсу рубля, для більшості росіян флагманські смартфони провідних компаній будуть, на жаль, недоступні.

По-третє, нинішній рівень флагманських смартфонів дозволяє комфортно реалізовувати на них будь-які сценарії використання мобільної техніки. При цьому, все те, що вміють ці пристрої зараз, все їх високі споживчі та технічні характеристики будуть через 1-2 роки реалізовані в смартфонах середнього цінового сегмента.

сюжет: Дмитро Бевза - про гаджетах і нові технології

Навороти і непідйомна ціна: чим виділяються 6 кращих смартфонів весни 2016

Початок року стало неймовірно насиченим для всієї мобільної індустрії. Майже всі провідні виробники анонсували нові моделі смартфонів, причому багато хто з них вже надійшли в продаж. Оглядач m24.ru Дмитро Бевза розповідає про 6 кращих смартфонів першої половини 2016 року.

iPhone SE

Фото: Apple

Одним з головних подій 2016 року, для всіх, хто цікавиться новинками мобільної індустрії, стала презентація компанії Apple відбулася 21 березня. На ній глава Apple Тім Кук представив компактний iPhone SE. Інтриги додало і те, що це був перший весняний анонс iPhone в історії Apple. Раніше компанія з Купертіно показувала свої нові смартфони тільки на літніх і осінніх евент.

iPhone SE став реверансом у бік тих любителів техніки Apple, кому не подобаються сучасні "лопати" типу iPhone 6S Plus. Цього разу інженери Apple не стали мудрувати, взяли корпус від iPhone 5S з 4-дюймовим екраном і додали в нього начинку iPhone 6S.

Основні технічні характеристики iPhone SE:

  • Дисплей 4 дюйма c дозволом 1136 × 640
  • 64-бітний процесор А9, співпроцесор руху М9
  • 36/64 ГБ вбудованої пам'яті, карт пам'яті не підтримуються
  • Акумулятор Li-Ion 3600 мА · год
  • Камера iSight 12 мегапікселів, спалах True Tone Flash, автофокус. Панорамна зйомка (до 63 мегапікселів)

Доступно чотири колірні рішення: сірий космос, сріблястий, золотий, рожеве золото.

Треба визнати, що незважаючи на зростання популярності "великих екранів" чимала частина користувачів смартфонів з ностальгією згадує компактні апарати з 4-дюймовими екранами. І якщо ті, хто використовує Android-смартфони, ще можуть знайти міні-версії актуальних апаратів, то для любителів iPhone все було набагато сумніше. Їм доводилося користуватися "морально застарілим" iPhone 5s. І ось, нарешті, ситуація змінилася. Фанати Apple отримали справжній преміальний смартфон в невеликому корпусі.

До початку презентації ходили численні чутки, що iPhone SE стане бюджетним рішенням, як колись став таким iPhone 5c, але цього не сталося. iPhone SE, м'яко кажучи, зовсім не дешевий. Ціна на iPhone SE починається від 37 990 рублів за 16 Гб версію. Версія з 64 Гб пам'яті обійдеться вже в 47 990 рублів. На початку квітня апарати будуть вже продаватися в Росії.

Складно сказати наскільки комерційно успішним стане iPhone SE. Користувачі iPhone 5s (ціна в Росії починається від 21 тисяч) відзначають, що їх пристрої випущені ще в 2013 році нормально справляються з усіма актуальними завданнями і зараз.

Єдиним принциповою відмінністю між iPhone 5s і iPhone SE з точки зору споживача може стати нова 12-мегапіксельна камера iSight, яка значно перевершує камеру iPhone 5s. Чи варто за це доплачувати 15-17 тисяч рублів (різниця в ціні між iPhone 5s 16 Гб і iPhone SE 16 Гб)? Це питання, від відповіді на яке багато в чому залежить комерційний успіх нового iPhone.

Galaxy S7 edge

Фото: Samsung

Головний конкурент Apple корейська компанія Samsung представила свій флагманський смартфон трохи раніше, на виставці Mobile World Congress, що пройшла в кінці лютого в Барселоні. Більш того, 18 березня продажу Galaxy S7 edge почалися і в Росії. Причому, це був один з найуспішніших стартів продажів у Samsung в Росії.

Що ж представляє із себе Samsung Galaxy S7 edge, на сьогоднішній день найбільш технічно просунутий смартфон у світі.

Зміни в порівнянні з Galaxy S6 edge, носять еволюційний характер. По-перше, в Samsung дуже грамотно провели «роботу над помилками». По-друге, зрозуміло, проапгрейдили модель минулого року.

Основні технічні характеристики Galaxy S6 edge:

  • Дисплей 5,5 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440, захисне скло Gorilla Glass 4
  • Чіпсет Exynos 8890, 8 ядер до 1,8 ГГц
  • 4 ГБ оперативної пам'яті, 32/64 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті до 200 ГБ
  • Акумулятор Li-Ion 3600 мА · год
  • Основна камера BRITECELL, 12 мегапікселів, фронтальна камера 5 мегапікселів

Зупинимося на кількох ключових моментах.

Вигнутий по двох бічних гранях екран і нерозбірний корпус Galaxy S7 edge успадкував від моделі 2015 року. Додалася підтримка карт пам'яті MicroSD і пиловологозахисту захист за стандартом IP68 (повний захист від пилу і занурення на глибину більше 1 метра тривалістю понад 30 хвилин). Завдяки алюмінієвому корпусу з скляною задньою панеллю апарат виглядає дуже ефектно.

S6 edge доступний в золотистому, сріблястому і чорному кольорах. Відзначимо цікаву екранну опцію Always On, коли навіть на вимкненому екрані показується час, календар і повідомлення. Витрата акумулятора в такому режимі всього 1-2 відсотки в день. Взагалі ж акумулятора ємністю 3600 мА · год (це багато) вистачає приблизно на 2 дні роботи в средненагруженних режимі. Тут важливо те, що подоланий психологічний бар'єр, що стосується використання пристрою. На зарядку S7 edge можна ставити не щоночі, а через день. Також підтримується турбозарядка - до 70% від ємності акумулятора за годину.

Ще один важливий елемент Galaxy S7 edge - його основна камера. У ній використовується спеціально розроблений для Samsung модуль Sony IMX260, а сама камера отримала назву Britecell. Розмір її матриці формально навіть менше, ніж у торішньої моделі Galaxy S6 edge - 12 мегапікселів проти 16. Але це зовсім інші пікселі. У камері S7 edge використовуються здвоєні пікселі Dual Pixel, які разом з оптичною стабілізацією і светосильним об'єктивом ƒ / 1.7 дозволяють робити відмінні знімки навіть в умовах недостатнього освітлення.

Треба визнати, що в Samsung вийшов відмінний апарат, взагалі без слабких місць і всього з одним недоліком. Недолік, втім, дуже істотний - 60 тисяч рублів. Для вітчизняного споживача це дуже висока ціна.

LG G5

Фото: LG

В цьому році компанія LG вирішила ризикнути і повністю змінила концепцію свого флагманського смартфона. Замість виконаних в загальній концепції і високо оцінених експертами і покупцями LG G3 (2014 рік) і LG G4 (2015 рік) на Mobile World Congress був представлений футуристичний модульний LG G5. Взагалі концепти модульних смартфонів різні компанії, включаючи Google, показують уже років зо три. Але ось такого, щоб модульним стало комерційний пристрій, та ще й флагманський смартфон? Такого ніхто не очікував.

Основні технічні характеристики LG G5:

  • Дисплей 5,3 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440, захисне скло Corning Gorilla Glass 4
  • Чіпсет Qualcomm Snapdragon 820
  • 4 ГБ оперативної пам'яті, 32 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті
  • Акумулятор Li-Ion 2800 мА · год
  • Подвійна основна камера: 16 МП ƒ / 1,8, 8 МП ƒ / 2,4, лазерний автофокус, система оптичної стабілізації

LG G5 складається з трьох основних елементів - корпусу, акумулятора, який вставляється в корпус як пістолетна обойма, і змінних модулів.

Поки в числі змінних модулів є тільки аудіомодулем Bang and Olufsen і фотомодуль. Крім додаткових модулів в LG збираються випустити цілу лінійку аксесуарів розширюють можливості апарату. Це навушники, також від Bang and Olufsen, пульт управління популярними дронамі Parrot, камера з можливістю зйомки на 360 градусів, окуляри віртуальної реальності. Також будуть окремо продаватися окремо і змінні акумулятори. Заміна акумулятора в LG G5 дійсно займає кілька секунд.

Зрозуміло, більш консервативні користувачі можуть користуватися і "голим" апаратом без використання додаткових модулів, тим більше що споживчі характеристики G5 реально хороші.

Як і конкурент від Samsung, LG G5 підтримує дисплейний режим Always On. В LG вирішили також відмовитися від традиційного Micro-USB на користь нового, більш зручного і прогресивного роз'єму USB-Type-C. Зворотна сумісність з Micro-USB у нового роз'єму є, але для старої периферії знадобляться перехідники.

Однією з "фішок" LG G5 стала подвійна камера. Додаткова камера має роздільну здатність 8-мегапікселів і кут зйомки 135 градусів. Перемикання між двома камерами дозволяє або захопити в кадрі більше об'єктів, або зробити фотографію з більш високою роздільною здатністю.

Єдиним моментом, який може збентежити в новому флагмані LG став акумулятор 2800 мА · год, точніше його ємність. Питання про те, скільки LG G5 може працювати без підзарядки, залишається відкритим. У Росії LG G5 з'являться 14 квітня, ціна на новий пристрій ще не оголошена.

Huawei Mate 8

Фото: Huawei

Китайський гігант мобільної індустрії компанія Huawei представив свій преміальний фаблет Mate 8 ще на початку року, в рамках виставки споживчої електроніки CES 2016. Цей апарат з великим 6-дюймовим екраном позиціонується як бізнес-смартфон. Втім, фаблет, звані в народі "лопатами", зараз в моді і охоче купуються усіма групами користувачів, особливо тими, хто активно користується мобільним інтернетом.

Основні технічні характеристики Huawei Mate 8:

  • Дисплей 6 дюймів, дозвіл Full HD 1920 × 1080, захисне скло Corning Gorilla Glass 4
  • Чіпсет HiSilicon Kirin 950 (чотири ядра з частотою 2,3 ГГц, чотири ядра з частотою 1,8 ГГц) + співпроцесор IntelliSense i5
  • 3/4 ГБ оперативної пам'яті, 32/64 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті MicroSD
  • Акумулятор Li-Ion 4000 мА · год
  • Основна 16 Мп, ƒ / 2.0, автофокус, оптична стабілізація, фронтальна камера 8 Мп, фіксований фокус

Апарат і виглядає солідно - корпус unibody, алюміній, скло і зібраний дуже якісно. Mate 8 продається в 4 кольорах: золото, срібло, сірий і ... шоколадний.

Для того, щоб зробити фаблет з великими екранами візуально менш громіздкими у виробників є один безпрограшний хід. Треба "просто" зменшити товщину смартфона. Зрозуміло, це просто тільки на словах, насправді інженери всіх компаній б'ються над зменшенням товщини корпусу на кожну десяту частку міліметра. У Huawei блискуче з цим завданням впоралися, домігшись товщини в 7,9 мм і зберігши при цьому значну ємність акумулятора 4000 мА · год. Для фаблет це критично важливо, тому що чим більше екран, тим більше він споживає електроенергії. Час автономної роботи Mate 8 приблизно добу, що для фаблет вельми непогано.

Екран Mate 8 має дозвіл Full HD 1920 × 1080. Це менше, ніж у корейських флагманів, однак суперечки про те, наскільки велика і видима оком різниця між Full HD і QHD екранами на 5-6 дюймових смартфонах не вщухає досі.

В Mate 8 іспользуетcя фотомодуль Sony IMX298 з дозволом 16 мегапікселів і яскравий об'єктив ƒ / 2,0. В цілому, характеристики камери трохи поступаються Galaxy S7 edge і LG G5, але тим не менше знімає Mate 8 дуже гідно. Є оптична стабілізація і що дуже важливо, дуже гарні програмні алгоритми обробки зображення, від яких багато в чому і залежить якість зйомки.

З якихось маркетингових міркувань Mate 8 офіційно до Росії не поставляється, принаймні поки, але в інтернет-магазинах він вже продається. Ціна за 32 ГБ версію на Яндекс.Маркеті зараз становить приблизно 40 тисяч рублів.

Xperia XA

Фото: Sony

В кінці лютого компанія Sony представила свою нову лінійку смартфонів X в яку входять флагман Хperia X Performance, Xperia X і молодша модель Xperia XA. Як не дивно, але найбільш ефектним з точки зору зовнішнього вигляду і ергономіки виявилася молодша модель Xperia XA. Безрамковий дизайн, цікаві кольори (білий, графітовий чорний, золотий лайм, рожеве золото) і як люблять писати про такі оглядачі - "смартфон ідеально лежить в руці". У самій Sony позиціонують Xperia XA як пристрій середньої цінової категорії, що особливо актуально в умовах нинішньої цінової вакханалії на мобільну техніку.

Основні технічні характеристики Xperia XA:

  • Дисплей 5 дюймів, дозвіл HD (1080x720)
  • 8-ядерний 64-розрядний процесор MediaTek
  • 2 ГБ оперативної пам'яті, 16 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті MicroSD до 200 ГБ
  • Акумулятор Li-Ion 2300 мА · год
  • Основна 1/3-дюймова матриця Exmor RS 13 Мп, фронтальна камера 8 МП з матрицею Sony Exmor R ™ для мобільних пристроїв. Ширококутний об'єктив (88 градусів)

Відзначимо, що у Xperia XA, є і механічна кнопка камери. Рішення на любителя, не всі нею користуються, але багатьом користувачам такий підхід, як і раніше подобається. Задня панель Xperia XA пластикова, але сам девайс від цього "дешево" не виглядає. Незважаючи, скажемо чесно, на невелику ємність акумулятора, в Sony стверджують, що XA може працювати без підзарядки до двох днів. Якщо перевести з маркетингового мови на російську, то це означає, що день апарат відпрацювати все ж повинен. До Росії апарат приїде на початку червня і, зрозуміло, ціни на нього поки не встановили, але орієнтуватися можна на ціновий діапазон 20-25 тисяч. Хоча, звичайно, все буде залежати від поточного курсу рубля.

Moto X Forcе

Фото: Motorola

Смартфони компанії Motorola завжди мали відданий коло шанувальників. Причому він зберігся навіть тоді, коли в 2009 році компанія пішла з Росії, і не дивлячись на покупку Motorola Mobility китайської Lenovо в 2014 році. Один з найпопулярніших питань на російських прес-конференціях Lenovo в 2015 році звучав так: "Коли смартфони Moto будуть офіційно продаватися в Росії"? І ось, це cвершілось. У лютому 2016 року Moto офіційно повернулися на російський ринок.

Moto X Forcе, напевно, найяскравіший смартфон компанії. Вигляд у нього досить брутальний і незвичайний. Замість традиційного для преміального сегмента скла і алюмінію - метал і "балістичний нейлон". Саме з такого нейлону і виготовлена ​​задня панель смартфона. За запевненнями розробників, з такого матеріалу роблять куленепробивні жилети.

Головною "фішкою" пристрою став "небиткий дисплей". Засновники Moto X Forcе відмовилися від скла на користь спеціального пластика. Досить складна листкова конструкція екрана захищає екран при падіннях і від подряпин. Зрозуміло, навіть такий екран можна розбити, але виробник обіцяє збереження екрану при падінні апарату з висоти людського зросту.

Основні технічні характеристики Moto X Forcе:

  • Дисплей 5,4 дюйма c дозволом QHD 2560 x 1440
  • Чіпсет Qualcomm Snapdragon 810, 2000 МГц
  • 3 ГБ оперативної пам'яті, 32 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка карт пам'яті
  • Акумулятор Li-Ion 3760 мА · год
  • Основна камера: 20 МП ƒ / 2 автофокус, фронтальна камера 5 МП

У смартфоні встановлений торішній, хоча і найпотужніший на той період чіпсет Qualcomm Snapdragon 810. Є режим відображення інформації при вимкненому екрані - Active Display. Реалізовано він за допомогою жестів: для того, щоб побачити поточний час і значки повідомлень, можна просто провести над екраном долонею, дістати смартфон з кишені або просто взяти в руку.

Від однієї підзарядки Moto X Forcе працює майже два дня, також є і режим турбо-зарядки.

Цей апарат може підійти любителям активного способу життя і тим, хто упаковує свої пристрої в міцні чохли, бампери, екранні захисні та ін. Moto X Forcе можна спокійно використовувати без усіх цих аксесуарів і не хвилюватися про його збереження. Варто ж X Forcе майже 50 тисяч рублів.

Читайте також

Підводячи короткий підсумок нашого огляду нових топових смартфонів, можна зробити три висновки.

По-перше, всі перераховані вище пристрої - це видатні зразки інженерної думки і промислового дизайну. Звучить трохи рекламно, але тим не менш, це так.

По-друге, в умовах нинішньої економічної ситуації і курсу рубля, для більшості росіян флагманські смартфони провідних компаній будуть, на жаль, недоступні.

По-третє, нинішній рівень флагманських смартфонів дозволяє комфортно реалізовувати на них будь-які сценарії використання мобільної техніки. При цьому, все те, що вміють ці пристрої зараз, все їх високі споживчі та технічні характеристики будуть через 1-2 роки реалізовані в смартфонах середнього цінового сегмента.

сюжет: Дмитро Бевза - про гаджетах і нові технології

Чи варто за це доплачувати 15-17 тисяч рублів (різниця в ціні між iPhone 5s 16 Гб і iPhone SE 16 Гб)?
Але ось такого, щоб модульним стало комерційний пристрій, та ще й флагманський смартфон?
Один з найпопулярніших питань на російських прес-конференціях Lenovo в 2015 році звучав так: "Коли смартфони Moto будуть офіційно продаватися в Росії"?
Чи варто за це доплачувати 15-17 тисяч рублів (різниця в ціні між iPhone 5s 16 Гб і iPhone SE 16 Гб)?
Але ось такого, щоб модульним стало комерційний пристрій, та ще й флагманський смартфон?
Один з найпопулярніших питань на російських прес-конференціях Lenovo в 2015 році звучав так: "Коли смартфони Moto будуть офіційно продаватися в Росії"?
Чи варто за це доплачувати 15-17 тисяч рублів (різниця в ціні між iPhone 5s 16 Гб і iPhone SE 16 Гб)?
Але ось такого, щоб модульним стало комерційний пристрій, та ще й флагманський смартфон?
Один з найпопулярніших питань на російських прес-конференціях Lenovo в 2015 році звучав так: "Коли смартфони Moto будуть офіційно продаватися в Росії"?

Читайте нас:

Голосование

Какой раздел вам наиболее интересен?
 
Яндекс.Метрика